Daunatorii lemnului - insectele xilofage
18 May

Daunatorii lemnului - insectele xilofage

Times Read: 4742

Insectele xilofage, sunt insectele care atacă şi distrug lemnul, larvele săpand canale pentru adăpost şi hrană. Se inmulțesc cu precădere in condiții de frig şi umezeală iar elementele de construcții din lemn, piese de mobilier etc. pot fi distruse ireversibil dcă nu se iau măsuri la timp.

Nobium punctatum sau Cariul comun al mobilei (foto 1)
Atacă doar alburnul lemnului, nu trăieşte pe lemn verde. nu atacă duramenul lemnului. Acest lucru este ușor de observat la structurile infestate, în cazul în care o bucată de lemn poate fi puternic atacată şi una adiacentă lăsată practic neatinsă dacă acesta este făcută din miezul lemnului sau partea de alburn de un trunchi de copac.

Xestobium rufovillosum sau Ceasornicul morţii (foto 2)
Poate infesta cheresteaua de foioase, dar lemnul trebuie să conţină ciuperci altfel gândacul nu este capabil să-l utilizeze. Se găsește în principal în lemn cu un conținut de umiditate mai mare de 14%. În păduri, gândacul se găsește pe diferite specii de lemn de esenţă tare. Când aceşti gândaci invadează casele, ei se găsesc în suporturi din lemn pentru locuințe (în special stejar) şi mobilier din lemn masiv greu (castan sau stejar).
 


  Solutia oferita de noi in eradicarea acestor paraziti ai lemnului este  Bochemit Plus I. Bochemit Plus I este un insecticid lichid, concentrat, destinat eliminarii insectelor dăunătoare aflate în toate stadiile de dezvoltare, din lemnul deja atacat. Produsul oferă de asemenea protecţie preventivă împotriva insectelor care distrug lemnul.

Write Comment

Livrare rapida
max 48 ore produse stoc

Deschiderea coletului
la livrare

Transport gratuit peste 180 Lei
6000 de localitati

Coletul este asigurat,
livrare cu garantie

CATEGORII RECOMANDATE