Tratare lemn acoperis Bochemit Forte Profi
21 May

Tratare lemn acoperis Bochemit Forte Profi

Times Read: 999

 Biserica din satul Valari, comuna Toplita este un relict în arhitectura de lemn sacrală romaneasca, unica de acest fel cunoscută până în prezent în Europa, probabil si ceea mai mică din țară, deoarece are doar 3,5 metri lățime și 8 înălțime. Biserica este înscrisă pe vechea listă a monumentelor istorice prin HCM 1160/1955, poz. 1439, și pe noua listă, din iulie 2000, sub codul HD-II-m-A-03472.  Precipitatiile trecand prin acoperișul șubred, au facilitat aparaitia unoi ciuperci precum si a insectelor xilofage care au afectat integritatea tălpilor longitudinale ale navei monumentului. Aceste probleme cerand intervenția urgenta a unor lucrari de conservare. Unicitatea și valoarea acestui lăcaș de cult motivand salvarea lui.

  Acţiunea de restaurare a fost iniţiată de „Ambulanţa pentru Monumente”,  Asociaţia „Monumentum” si firma Deposib, distribuitoare a produselor Bochemit.  Bochemit Forte Profi este substanţa propusă de Bochemit ca și soluţie optima pentru tratarea pe termen lung a lemnului de exterior al biserici. Odată ce produsul a fost fixat în lemn prin impregnare substanţele sale active devin neextractibile la acţiunea interperiilor naturii(apa de ploaie, ninsorile etc.) indiferent de anotimp, astfel conferind lemnului acoperitorii de sita a monumentului o rezistenta sporita. Bochemit Forte Profi este alegerea numărul unu pentru a proteja toate tipurile de elemente din lemn de exterior și în contact cu solul.   Această intervenţie de urgenţă stopează degradarea iremediabilă a monumentului. Ultima intervenţie pe acest monument s-a făcut undeva prin anii ’70.

Produsul Bochemit Forte Profi precum și alte produse utilizate în vederea protejarii lemnului este disponibil pe www.deposib.ro

  


Write Comment

Livrare rapida
max 48 ore produse stoc

Deschiderea coletului
la livrare

Transport gratuit peste 180 Lei
6000 de localitati

Coletul este asigurat,
livrare cu garantie

CATEGORII RECOMANDATE