Deposib, susținătorul unei cauze speciale alături de Prințul Charles
14 Aug

Deposib, susținătorul unei cauze speciale alături de Prințul Charles

Times Read: 849

  Compania Deposib Expert, in calitate de distribuitor oficial al produselor pentru tratarea lemnului Bochemit, s-a mobilizat pentru a susține cauze speciale și deosebite. Astfel, în primăvara lui 2018 s-a implicat direct în restaurarea bisericii de lemn de la Breb din Maramureș.

 Biserica fost construită în anul 1642, figurand pe lista monumentelor istorice, parte a Parimoniului Național românesc. Edificiul este folosit ca lăcaș de închinăciune de către comunitatea română unită din Breb.

 

Sponsorizarea cu solutia Bochemit Forte Profi pentru protectia lemnului, din partea firmei Deposib Expert, a venit ca o mănușă atât pentru susținătorii proiectului de resturare a bisericii cat si pentru comunitate, deoarece monumentul de lemn se afla în stare critică, iar soluțiile Bochemit concepute special pentru tratarea lemnului, nu doar au avut un efect extraordinar dar au și contribuit la salvarea giuvaerului” bisericilor din lemn ale României.

Alături de un sponsor important al acestui proiect, Prințul Charles de Wales, compania Deposib și o mulțime de voluntari din localitate, au contribuit la restaurarea și readucerea la viață a bisericii ce datează încă din secolul al XVI-lea. Produsele Bochemit sunt importate de catre Deposib, din Cehia, fac parte dintre produsele Bochemie, companie cu peste 400 de angajați și cu o vechime în domeniul său de activitate de peste 100 de ani.

Această acțiune de sprijin pentru Biserica de lemn de la Breb, Maramureș, a fost posibilă la inițiativa Ambulanța pentru monumente, parte a Asociației Monumentum, asociatie care intervine pentru a salva cladiri istorice aflate in stare grava de degradare. Iar în momentul în care există sponsori ca în acest caz, Deposib și Coroana Britanică, asociația intervine cu cunostinte specializate in domeniu, voluntari și cu unelte.

 Ilie Moga, manager Deposib, distribuitor Bochemit in România, spune că este încântat să fie parte dintr-un asemenea proiect special și că speră ca inițiativa lui să fie preluată și de alți investitori români sau străini.

De alftel, acesta este și un exemplu bun de urmărit în cazul în care dorim sa prelungim cu pana la 50 ani durata de viata a lemnului prin folosirea produselor Bochemit : soluțiile antimucegai, soluția de ignifugare a lemnului, soluția anticarii și ciuperci, cele de curățare a lemnului înnegrit și mucegăit, cele de protecție și înfrumusețare și altele”, mai spune acesta.


 In acest caz particular a fost folosit ca si tratament solutia Bochemit Forte Profi cu rol de a proteja lemnul acoperisului impotriva tuturor factorilor de mediu si anume: raze ultraviolete, ploi, zapezi si inghet-dezghet. In acelasi timp solutia de la Bochemit va proteja lemnul impotriva insectelor de lemn( protectie anticarii ) a ciupercilor de lemn ( protectie fungi ) si a mucegaiului ( protectie antimucegai ).


 Odată cu finalizarea acestei inițiative, în data de 23 aprilie 2018, locuitorii satului Breb au putut participa cu bucurie la prima slujbă religioasă. 

 Nu putem acum decât să trăim într-atât încât să avem timp să verificăm calitatea produselor și materialelor cu care a fost restaurat monumentul, urmărind timpul de viață acordat acestuia cu ocazia restaurării.

Produsele Bochemit pot fi comandate online de pe : https://www.deposib.ro/tratamente-lemn

Write Comment

Livrare rapida
max 48 ore produse stoc

Deschiderea coletului
la livrare

Transport gratuit peste 180 Lei
6000 de localitati

Coletul este asigurat,
livrare cu garantie

CATEGORII RECOMANDATE