Lucrări de referinţă Bochemit
18 Oct

Lucrări de referinţă Bochemit

Times Read: 46

    Biserica medievala Strei 

   Biserica din Strei a fost ctitorită de boierul român Ambrozie spre sfârşitul secolului al XIII-lea,începutul secolului al XIV-lea, fiind unul dintre cele mai vechi şi reprezentative monumente ale arhitecturii transilvănene.  
  Biserica de lemn din Breb

 Biserica fost are cel mai vechi turn din lemn din Romania fiind construita in secol XV, figurand pe lista monumentelor istorice, parte a Parimoniului Național românesc. Edificiul este folosit ca lăcaș de închinăciune de către comunitatea română unită din Breb.Biserica de lemn din Valari, Jud Hunedoara 

 Biserica din satul Vălari, comuna Topliţa dateaza din sec. al XVI-lea, este ceea mai mica biserica de lemn din Romania  este un relict în arhitectura de lemn sacrală romanească, unica de acest fel cunoscută până în prezent în Europa, are doar 3,5 metri lățime și 8 metri înălțime.


 

Biserica de lemn din Jupânesti

Biserica se gaseste in Jud Timis, si dateaza din sec XVIII, biserica in forma de corabie, unica prin materia folosita exclusiv la constructia ei lemnul.Altar de vara manastirea Bobota

Situată la granița județelor Sălaj și Satu Mare, mănăstirea Bobota a luat ființă în 13 iunie 2004, când a fost sfințită și piatra de temelie a acestui așezământ monahal. Cu timpul in jur au inceput sa fie construite o serie de anexe din lemn. O astfel de constructie  din lemn este altarul de vara al manastirii Bobota.
Pensiune Valea Avrigului

Valea Avrigului este un loc ideal pentru vacanțe datorită frumusetii ei pitoresti si a poziției sale geografice centrale, la poalele Muntilor Carpati. 


  

  
 


 
 Write Comment

Livrare rapida
max 48 ore produse stoc

Retur premium
pana la 14 zile

Transport gratuit peste 130 Lei
6000 de localitati

Produse cu garantie
pana la 25 ani