Despre Bochemit

Despre Bochemie a.s.

este un renumit furnizor la nivel mondial al celor mai adecvate soluţii pentru activităţi şi domenii precum:

 • Igiena si dezinfectie

 •  cu o experienţă în domeniu de mai bine de opt decenii, oferim produse pentru igiena şi dezinfecţia profesională, programe complete de dezinfectare, service şi consultanţă.

 • Preparate fungicide
 • dispunem de o expertiză variată în dezvoltarea şi vânzarea produselor pentru tratarea materialelor lemnoase utilizate în domeniul construcţiilor, dar şi a altor materiale de construcţii împotriva dăunătorilor biotici. Succesul produselor noastre este confirmat continuu de interesul sporit din partea beneficiarilor, nu numai din Republica Cehă, dar şi din străinătate.
 •  
 • Componente pentru acumulatoare industriale
 • avem o îndelungată tradiţie, de mai mult de 60 de ani, în domeniul producţiei componentelor pentru acumulatoarele alcaline Ni-Cd şi Ni-Fe pentru uz industrial. Bochemie a.s. are o colaborare excelentă cu prestigioase instituţii de cercetare, precum sunt ÚACH- Academia de ştiinţe, CLAIO din Poznan şi ÚETE-FEKT VUT din Brno.
 • Tratarea suprafetelor metalice
 • ne-am dezvoltat permanent afacerea pe piaţa B2B pe plan mondial în domeniul debarasării ţundrelor produselor lungi din inox. Produsul principal este FEROPUR™. El reprezintă baza tehnologiei unice de decapare a oţelurilor şi aliajelor inoxidabile în procedura topiturii reducătoare. Un alt produs de cea mai bună calitate este clorura de zinc, utilizată în timpul procedurii zincării la cald.
 • Tehnologii de reciclare a percloratului de Amoniu
 • Bochemie a.s. a dezvoltat o tehnologie unică pentru prelucrarea combustibilului expirat provenit de la rachete. Acest combustibil reprezintă materia primă pentru fabricarea, reciclarea percloratului de amoniu. Datorită acestei tehnologii sunt economisite resurse naturale și energetice importante. Tehnologia respectă cele mai stricte cerinţe de mediu, în condiţiile în care nu rezultă deşeuri lichide sau solide. Este sigură pentru oameni şi mediu.
În ultimii ani firma a propus inovaţii eficiente pentru ocrotirea mediului înconjurător şi diminuarea consumului resurselor energetice, soluţii extrem de apreciate de partenerii noştri.

Locatie:

Bochemie a.s. are sediul social în Bohumín, aşa cum şi-au dorit fondatorii societăţii, la un nod important de cale ferată, dar şi în apropierea autostrăzii Praga-Žilina şi Varşovia-Viena. Susţinem de mai bine de un deceniu politicile de ecologizare pentru zona industrială Ostrava-Karvina prin oferirea unor soluţii şi proceduri tehnice menite a proteja viaţa oamenilor şi calitatea mediului înconjurător.
Am profitat de apropierea teritorială de Polonia şi Slovacia pentru a ne dezvolta parteneriate avantajoase. Angajaţii noştri, de a căror cultură generală și profesională suntem mândri, au reuşit să crească cota de piaţă a firmei în Europa Centrală, mai ales în domeniul preparatelor dezinfectante şi fungicide. În paralel ne desfăşurăm activitatea şi pe alte pieţe, având parteneri de încredere în domeniul materialelor pentru acumulatoare şi tratarea suprafeţelor metalice. Prin intermediul percloratului de amoniu reciclat, societatea Bochemie şi-a dezvoltat afacerile primind propuneri de colaborare din partea unor firme prestigioase.


Istorie:

Firma Bochemie are 400 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală estimată la un miliard de coroane cehe.
Suntem o firmă cu o tradiţie de peste 100 de ani. Din gama extrem de variată a produselor obţinute de-a lungul timpului amintim Aspirina şi Zaharina, obţinute în laboratoarele noastre în perioada interbelică. În deceniile care au urmat firma noastră a realizat Cloramina, iar din anii şaptezeci am lansat unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate produse, SAVO (astăzi în portofoliul lui Unilever, proprietarul multor mărci cum sunt de ex. Domestos, Cif, Rama etc.).
Privatizarea din anii nouăzeci a determinat o reevaluare instituţională. Retehnologizarea liniilor de producţie şi susţinerea activităţilor de cercetare şi dezvoltare au adus firmei Bochemie recunoaşterea internaţională.
Am lărgit portofoliul şi am reuşit să intrăm pe pieţele externe, atât prin intermediul produselor noastre, dar şi prin achiziţionarea unor firme locale. Strategia noastră a făcut din Bochemie un holding extrem de puternic, transformând-o dintr-o societate cu răspundere limitată într-o societate pe acţiuni.


Unde se indreapta:

Vânzarea mărcii SAVO în anul 2013 firmei Unilever a permis concentrarea strategiei firmei, în special, asupra segmentului B2B.
Ne propunem să aplicăm expertiza noastră recentă în domeniile de activitate tradiţionale pentru firma Bochemie, dar şi să susţinem cercetarea şi dezvoltarea proiectului „green economy“.
Experienţa dobândită în reciclarea combustibilului provenit de la rachete ne îndreptăţesc să fim optimişti. Am învăţat că voinţa şi răbdarea, alături de expertiza ştiinţifică pot aduce rezultate excelente.
Foto BochemieFoto BochemieFoto BochemieFoto Bochemie

Livrare rapidă
în 24-48 ore produse stoc

Deschiderea coletului
la livrare

Transport gratuit peste 180 Lei
în toată România

Coletul este asigurat,
livrare cu garanție